Duurzaamheid

De wereld zit vol met duurzame energie. Zorg voor meer duurzame energie.’ Dat is ook onze ambitie.

De wereld van duurzame energie

Wat is nu groene stroom?

Er wordt zoveel over groene stroom gesproken dat de consument soms door de bomen het (groene) bos niet meer ziet. Een heldere uitleg lees je hieronder.

Groene energie is een verzamelnaam voor alle schone vormen van energieopwekking. Deze schone energie komt tot stand met wind, zon, aardwarmte en water. Op dit moment is alleen groene elektriciteit te koop en nog geen groen gas. In de toekomst kan misschien ook 100% groen gas worden afgenomen. Ook wordt biomassa tot groene energie gerekend, mits het om restafval gaat en niet om speciaal daarvoor gekweekte gewassen.

Groene stroom is afkomstig uit groene energie en wordt dus opgewekt met behulp van zon, wind, waterkracht, biomassa en warmte. Vervolgens zet het energiebedrijf deze milieuvriendelijk opgewekte elektriciteit samen met de ‘gewone’ stroom op het elektriciteitsnet. Tenslotte komt de energie bij de consument terecht.

Help Nederland te verduurzamen

Wat kan ik zelf doen?

Hoe meer Nederlanders kiezen voor eigen duurzame opwek, hoe meer we gezamenlijk duurzaam kunnen opwekken. Daarom delen we graag onze kennis hieronder.

Overstappen is goed voor het milieu en het klimaat. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van milieuvervuiling en klimaatverandering. Overstappen helpt de verduurzaming van Nederland. Je betaalt je energierekening voortaan aan een bedrijf dat meehelpt om Nederland te verduurzamen en dat geen belang heeft bij het in stand houden van vervuilende energiewinning. Als meer mensen overstappen naar een écht duurzame energieleverancier winnen deze groene bedrijven aan slagkracht. Overstappen is makkelijk en betaalbaar.

Wilt u meer weten? Onze adviseurs staan voor u klaar op 085 732 67 11

Hoe weet je dan dat je écht groene stroom krijgt?
Wanneer je besluit groene stroom te nemen gaat jouw stroomleverancier groene stroom certificaten kopen bij groene stroom producenten zoals wind- of zonneparken, waterkracht- of biomassacentrales. Met deze certificaten bewijzen de leveranciers dat de verkochte hoeveelheid stroom is geproduceerd op een duurzame manier. Bron: Wise Nederland